Ірина Луценко: «31 березня ми маємо голосувати за реальні результати, а не порожні, нічим не підкріплені обіцянки»

Про це заявила народний депутат України, представниця Президента в Парламенті, Ірина Луценко під час робочого візиту на Донеччину.

DSC_0575Народний депутат відвідала Краматорську українську гімназію, в якій нещодавно завершився капітальний ремонт із благоустроєм навколишньої території  за провідними європейськими стандартами. Краматорська українська гімназія входить у топ-100 кращих шкіл України. Ірина Луценко відзначила подяками Верховної Ради та цінними подарунками найкращих вчителів Краматорська.

DSC_0590«В першу чергу, Президент Порошенко та Уряд приділяє увагу освіті, бо діти – це наше майбутнє.  Якщо вони будуть конкурентні та освічені, володітимуть іноземними мовами, це дасть зовсім інші стартові умови. А успішне підростаюче покоління – це розвиток майбутнього України. На даний момент в Донецькій області створено 18 опорних шкіл, відбудовані садочки, парки, дороги, освітлення, оновлені водогони, спортивних майданчиків. Тобто гроші, які отримуються з податків громадян, починають працювати на самих громадян, на громаду», – підкреслила Ірина Луценко.

DSC_0696За словами Ірини, реформа децентралізації – це ті покращення, які зараз вже можна побачити. Як зазначає Петро Порошенко, в Україні немає периферій, а є кожна окрема область, де в кожному місті, кожному селі є такі ж самі стандарти та умови, як і в столиці, як і в обласних центрах. Насамперед це стосується освіти.

DSC_0753Окрім того, у Краматорську нардеп відвідала селищну амбулаторію, яка запустила свою роботу після капітального ремонту. Амбулаторія знаходиться на околиці міста, але вона оснащена усім необхідним медичним обладнанням. В амбулаторії ведуть прийом кваліфіковані сімейні лікарі, робляться необхідні щеплення. Ірина Луценко ознайомилася із роботою амбулаторії, поспілкувалася із медперсоналом та відзначила подяками Верховної Ради кращих медичних працівників.

«На цей рік у бюджеті було закладено 5 мільярдів гривень на відродження сільської медицини. В нас 40% громадян проживають у сільській місцевості. За 20 років було повністю втрачено амбулаторії, фельдшерсько-акушерські пункти. Але сьогодні близько 500 амбулаторій, де будуть працювати сімейні лікарі, будуються по всій Україні. Обладнання буде такого ж самого рівня, як і у обласних лікарнях. Не можуть не радувати заробітні плати лікарів – це 10-15 тисяч гривень, а подекуди доходить і до 20 тисяч. Я вважаю реформу сільської медицини важливим досягненням Петра Порошенка», – зауважила нардеп.

Ірина Луценко відзначила і інші, але не менш важливі досягнення Президента України. «Я бачу різницю, яка відбулася за ці роки при Президенті Порошенку. Ми відбудували за три роки свою армію, яка має захищати українців від будь-якої агресії. Наша армія – армія, яка ввійшла в топ найсильніших армій в Європі.

Не менш важливим є і інший фронт – фронт боротьби з бідністю, яку розпочав Петро Порошенко. Вже з березня українці отримуватимуть збільшені пенсії шляхом індексації.  Індексації пенсій будуть проводитися щомісячно згідно прожиткового мінімуму, мінімальної заробітної плати та інфляції. Це не підкуп виборців – за три роки вдалося відбудувати армію, тепер нам лишається її підтримувати. Це дало можливість звільнити кошти для соціальних програм. Президент, як гарант Конституції, гарант рівних прав для людей, почав виділяти додаткові кошти найменше забезпеченим верствам населення».

DSC_0798Окрім того, спікер виділила п’ять основних напрямів покращення економічного стану, зазначених у передвиборчій програмі Петра Порошенка.  Це модернізація агропромислового комплексу,  створення переробних підприємств, створення нових робочих місць. Важливим напрямом є відродження авіа та машинобудування, впровадження новітніх європейських та американських технологій.  За декілька останніх років в Україні побудовано 806 нових підприємств, які забезпечили наповнення державного бюджету та створення нових робочих місць. Не менш важливою є підтримка малого та середнього бізнесу. Окремим напрямком можна виділити план перетворення України у транспортний хаб та туризм.

«31 березня ми маємо голосувати розумом, а не за красиві обличчя чи пусті, нічим не підкріплені обіцянки», – резюмувала Ірина Луценко.