Володимир Жемчугов: «За конституцією Президент відповідає за оборону і за армію. Я вважаю, що за 5 років він гідно виконав покладені на нього зобов’язання»

Володимир Жемчугов, Герой України та радник міністра інформаційної політики України з питань національно-патріотичного виховання молоді, завітав на Донеччину, щоб зустрітись зі студентами університетів у Маріуполі. 12-13 березня у будівлі Камерної філармонії, Володимир зустрівся з охочими дізнатися, які зміни спіткали український народ на непідконтрольній території, та що відбувалося там, за стінами російської в’язниці.

DSC_0433Володимир Жемчугов поділився зі студентами своїми спогадами про події 2014 року на Донбасі, розповів про партизанський рух на тимчасово окупованій території Луганщини і перебування у полоні. Герой України закликав молодь бути активної та небайдужою, а також цікавитися політикою, адже саме політики мають безпосередній вплив на життя людей і майбутнє держави.

«Я пам’ятаю, травень та червень 2014 року: нотаріуси ще працювали, і підприємців і багатих людей, вночі катували, а вранці привозили до нотаріуса. Вони підписували договори дарування. На машини, квартири, будинки, майно. Деякі злякалися, деякі просто здалися», – поділився спогадами Володимир.

DSC_04393Під час зустрічі, увазі глядачів було представлено архівну документальну збірку про визволення українського бранця з під варти та повернення на Батьківщини.  До доленосних подій у Луганську Володимир займав керуючі посади на підприємствах. Тому на питання активних опонентів відповідав економічно обґрунтовано, оперуючи цифрами та фактами.

«У березні 2014 року у бюджеті всієї України було 110 000 гривень. Люди купували для армії солярку, акумулятори, бронежилети. Але на сьогоднішній день, армія вже не та, що була в 2014 році. Завдяки кому було це зроблено? У нас за конституцією президент відповідає за оборону і за армію. Я вважаю, що за 5 років він гідно виконав покладені на нього зобов’язання. Я вам розповів, яку армію я бачив у 14 році і яка армія зараз», – підкреслив радник.

Як відомо діючий президент Петро Олексійович брав безпосередню участь у визволенні в’язня із російського полону. Та навіть після звільнення продовжив опікуватись долею Володимира Павловича, залучивши до важливої та відповідальної роботи з національно-патріотичного виховання молоді.

DSC_0325Також Володимир забажав висловити підтримку чинному президенту Петру Порошенку і закликати громадян Маріуполя, для обрання Петра Порошенка, президентом України на новий термін повноважень.

Для мене очевидно, що боротьба з корупцією йде. Я розумію, що для завершення потрібен час. Треба підтримати Петра Порошенка і дати йому довести до кінця реформи. Не можна зупинятися, коней на переправі не міняють», – резюмував Володимир Жемчугов.