У Бахмуті на Донеччині відкрили Лабораторію молодих реформаторів

У Бахмуті Донецької області відбулося відкриття Young Reformers Lab/Лабораторія молодих реформаторів. Проект триває другий рік поспіль за ініціативи ВГО «Солідарна Молодь» та підтримки Фонду Конрада Аденауера.

Учасники мали змогу отримати огляд поточних реформ від Віталія Селика, поговорити про гібридні війни, інформаційні атаки з політичним експертом, дізнатися про молодіжну політику в Німеччині від спікерки Леоні Шайд та подискутувати про інструменти контролю та відкриті реєстри від проект-менеджера “ProZorro” Наталією Сад.

Завдяки депутатці Краматорської міської ради Лілії Кисліциній та депутату Бахмутської районної ради Едуарду Акіменко молодь дізналася про виклики молодого політика та реалізацію реформ на місцях.

Автор проекту Дінара Габібуллаєва поділилася досвідом проходження міжнародних навчальних програм та секретами успіху для молодого політика.

«У цей буремний час Донеччина потребує політиків нового формату, яких можна виховати тільки завдяки подібним проектам. Два насичених дні з нами працювали спікери, компетентні в питаннях реформ, інформаційної безпеки та міжнародної політики. Після цього я точно знаю, що буду продовжувати тримати зв’язок зі всіма учасниками тренінгу та працювати над політичною освітою молоді у Бахмуті. Навіть в 20 кілометрах від лінії вогню цей проект надихнув на рішучі зміни», – зазначив Аркадій Петросян, активіст ВГО «Солідарна Молодь» у Донецькій області.

Наступна сесія відбудеться у місті Рівне 22-23 березня.